"Sa nu razi niciodata de visele cuiva.

Oamenii care nu au vise nu au prea multe."




luni, 14 martie 2011

Punctul cel mai inalt.

Auzim o gramada de oameni plangandu-se de ceea ce traiesc in prezent. Si ii compatimim, ba chiar plangem uneori impreuna cu ei. E amuzant insa un aspect... Faptul ca in momentul respectiv ei se afla pe cea mai inalta treapta a evolutiei lor si cu toate astea in loc sa zambesca, se victimizeaza!
Momentul in care se afla ei atunci este cel mai inalt punct al parcursului lor... Fie ca o recunosc sau nu, ceea ce traiesc le va schimba gandirea, atitudinea, poate chiar sistemul de valori si in cele din urma tot parcursul vietii lor. Faptul ca evenimentul „negativ”, din punctul lor de vedere, ce-l traiesc ii va duce spre o alta abordare mai potrivita a oricarui aspect al vietii sale, inseamna evolutie. Nu se vor mai intalni vreodata cu modul de gandire ce exista inaintea evenimentului.
Chiar daca in urma evenimentului respectiv, atitudinea individului va deveni antisociala sau „rea” din perspectiva societatii, tot evolutie va insemna intr-un final. Deoarece evenimentul prin care a trecut, il va impinge sa faca unele lucruri ce vor avea repercurisiuni asupra individului mai devreme sau mai tarziu...iar aceste repercursiuni candva il vor impinge spre evolutie. Este valabil acest algoritm pentru oricine mai putin pentru oamenii prosti (din puctul lui Einstein de vedere). Einstein a spus ca prostie insemna ca faci acelasi lucru in acelasi mod si sa astepti alt rezultat...
Deci, in loc sa te plangi de ceea ce traiesti, zambeste stiind ca esti pe cel mai inalt varf al existentei tale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu