"Sa nu razi niciodata de visele cuiva.

Oamenii care nu au vise nu au prea multe."




miercuri, 6 aprilie 2011

Sclavul unor idei.

                Zicea odata profesorul Giurescu cam asa :”Domnule, fereste-te de intelectualul cu idei fixe deoarece poate fi cu mult mai periculos decat un oarecare cu acelasi fixuri”... M-am gandit ceva la ce a spus atunci apoi am uitat complet. Pana azi cand mintea mea a fost invadata de idea sclaviei mentale. Sclavie impusa sau pur si simplu autoimpusa. Cu o ultima suflare de cinism propriu ma distrez cand vad pe multi (inclusiv eu) cum zburda legati la ochi pe pajisti abundente de idei nefolositoare. Ce e mai rau, ca dor. Dor pentru ca te uiti in jur si idei nefolositoare pentru Ceea Ce Suntem ne obsedeaza. Ne subjuga. Ne amagim uneori spunand ca ne fac fericiti. Si atat. Vin momente in care Linistea se asterne peste tine si realizezi cat de grele sunt lanturile ideilor ce te tin departe de EL. Da, de EL...de Dumnezeul tau. 
                Idei de tot felul ne tin departe de Ceea Ce Suntem. Ne tin departe de lumina, de pace, de dragoste... Idea fricii e una dintre cele mai redutabile obstacole in Drumul catre Absolut. Am uitat cine suntem. Am uitat ce avem. Am uitat ca suntem parte din El si ca avem totul prin El. Si ne legam singuri lanturile grele ale ideilor de maini si de picioare fara sa realizam cat de liberi putem fi prin EL. Poti spune ca sofismele astea nu prind decat la oamenii saraci cu duhul, insa poti singur realiza nefericirea ta in lipsa Prezentei Lui... Nefericirea ce o simti atunci cand ideile ce nu-L includ se dovedesc falimentare.
                Ne ingropam existenta in molozul greu al ideii de a nu dezamagii pe ceilalti si uitam sa nu ne dezamagim pe noi insine... Ne purtam cu grija ca ceilalti sa ne aprobe, insa uitam sa traim in acordurile ce vin din Dragoste. Dragostea ce se confunda in Tatal nostru! Idei precum visurile pentru urmatorii 10 ani te tin departe de „acum”. Acum si aici sunt cele pe care le avem. Singurele. Sunt darurile Lui, iar noi ca niste copii rasfatati ignoram cadourile primite la aniversarea noastra si ne plangem ca nu suntem deja majori... Avem de invatat ca toate se invata in timp. Avem de invatat ca toate isi au vremea lor. Avem de invatat ca doar prin cunoastere putem deveni liberi.
Avem de invatat ca sclavii nu au cum sa fie liberi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu