"Sa nu razi niciodata de visele cuiva.

Oamenii care nu au vise nu au prea multe."




miercuri, 23 februarie 2011

Cand nu mai esti tu, alege altceva

A alege altceva , a experimenta altceva a ajuns sa fie un pas atat de dificil, atat de greu de atins din cauza lipsei de incredere si a constientizarii Sinelui. Sa stai intr-o relatie care te otraveste zi de zi, sa suporti un sef sau un coleg care te priveste cu dispret, sa fii abandonat de priteni in momente grele iar si iar... e cumplit, dar totusi exista o alternativa. Intotdeauna exista mai multe variante...si astea pot fi aplicate cu succes daca suntem deschisi la experiente noi , si daca constientizam ai cui suntem si ca nimic rau nu ni se poate intampla.
                O relatie de dragoste este o relatie care imprastie Lumina pe unde trece, care preda Dragostea numai privind, care accepta defecte si care zambeste dand incredere cand celalalt se impiedica, spunand: Nu-i nimic uriasule, esti puternic! Sunt mandra de tine, si ma bucur  ca experimentam evolutia Sufletelor noastre impreuna!
Dar ce te faci cand esti intr-o relatie vicioasa, cu restrictii, cand te vrea schimbata dupa poftele lui, cand nu mai ai voie sa ai prieteni, cand esti  pedepsita psihologic pentru  ca iti doresti sa te simti libera , cand esti mintita ....? Iti lasi sufletul sa zboare spre cer si te privesti de sus, observi ca sufletul e liber dar ca persoana ta este intr-o colivie, si atunci vezi Cine Esti...Inainte de a fi  persoana. tu esti un suflet. Prinzi curaj, vezi ca ai intregul Univers alaturi de tine, toti uniti pentru a te elibera si atunci iti vine sa zburzi de bucurie, de incredere... Il privesti in ochi zambind pentru 3 secunde  pe cel ce te-a inchis in colivie , ii trimiti  toata Dragostea pe care o constientizezi, il saruti pe frunte , zambesti , te intorci si pleci , ai ales altceva!... Dupa cativa pasi iti dai seama ce ai facut,nu stii ce sa crezi , materiei tinde sa-i fie frica, dar privesti in sus si iti aduci aminte de imaginea ta in Univers si atunci simti cum te imbratiseaza Intregul, esti protejata , esti Libera...razi si ochii spala ce ai simtit pana acum cu  lacrimi vindecatoare, iti vine sa zbori, sa strigi, "mama cat de puternica sunt!" Observi ca mergi sarind de pe un picior pe altul, mai ai putin si te desprinzi de pe Material. Cat de usor a fost...credeam ca  e mai greu! Libertatea si starea ta de bine, confortul psihic e cel mai important pentru a pleca de acasa linistita stiind ca nimeni si nimic nu poate sa iti fure libertatea de a alege, de a simti si de a deveni...
Cand cineva sau ceva iti umbreste fericirea , pacea sau increderea ...ALEGE ALTCEVA! Noi toti si Intregul te vom imbratisa si te vom incuraja!

6 comentarii:

  1. Si cum ramane cu puterea obisnuintei. Cel mai greu lucru la o relatie dezastruoasa prin definitie nu e ruperea de persoana respectiva ci ruperea de ceea ce tine de tabiecturile comune. Suntem din pacate animale sociale se e destul de dificil sa renuntam la asta

    RăspundețiȘtergere
  2. Eh tocami aici tre sa ajungem! Sa putem spune Nu si Da exact atunci cand e nevoie, fara ca repercursiunile sa mai conteze! Fiinta conteaza sa "suporte" evolutia... Obisnuinta e tot in minte...postul de ieri exact despre asta vorbea. Decizia ne apartine.

    RăspundețiȘtergere
  3. E frumos ce zici tu aici, e ideal... inseamna in primul rand sa fii impacat cu tine insuti... dar uneori materia te trage in jos atat de tare incat nu mai simti nimic universal sau macar special in tine... sau poate sunt io mai ciudata! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate ce spui dar cred ca in momentele de liniste, poti ajunge la punctul in care poti realiza ce esti... Ca e iures in jurul nostru si asta nu ne da voie de multe ori sa mai credem in ceva (cu atat mai putin in noi), iti dau dreptate. Trebuie, cred eu, doar putina liniste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Obisnuinta dintr-o relatie este o neascultare prelungita a Sinelui, situatie in care sufletul este inchis in persoana setata pe pilot automat. Cum am reusi sa iesim de pe pilot automat? Intrebandu-ne Sinele ce i-ar facea placere sa faca azi?... Dragostea e mai simpla decat credem noi! :D Lumina! Dragoste! Bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum spunea si Bucurosu cand suntem in momentele noastre de liniste atunci putem realiza ca de fapt intai ne a fost creat Sufletul si apoi persoana...Acum depinde cine are intaietate in viata noastra si cum le echilibram ... Cu bucurie mergem inainte! :)

    RăspundețiȘtergere