"Sa nu razi niciodata de visele cuiva.

Oamenii care nu au vise nu au prea multe."




marți, 8 februarie 2011

Suferinta – Cuptorul incins.

                Trebuie sa treci prin iad sa poti intelege paradisul, spun inteleptii. Sau completez : suferinta „iadului” este catalizatorul fericirii „paradisului”. Intra inevitabil in acesta discutie si nevoia noastra de a creea antiteze. De a trai in antinomia relativitatii. Nevoia de a cunoaste situatia, sentimentul, cantitatea, dimensiunea dar si opusul acestora. Si este bine. Este excelent pentru ca suntem construiti asa deoarece vom putea crea propriul nostru set de valori, idei, concepte. In urma experientelor se vor trage diverse concluzii si individul va fi impins spre a gandi, spre analiza si nu spre gesturi reflexe sau automatisme. Experienta suferintei va ajuta enorm persoana oferindu-i sansa exaltarii, a inaltarii si a debarasarii de preconceptiile lipsei practicii indelungate.
                Cuptorul incins al suferintei va topi aurul brut al lui TU scapandu-l astfel de impuritati. Nu este cea mai blanda metoda de obtinere a aurului pur al Fiintei tale, insa este unua dintre cele mai eficiente. Aici la peste 1337,33 de grade Suferinta, impuritatiile sunt distruse complet iar egoul sufera procesul de topire. Forma initiala dispare... Noul TU incepe sa prinda continutul dorit de Marele Topitor. Impuritatiile individualismului, nepasarii, trufiei vor disparea. Cuptorul incins le va arde in totalitate procesul fiind ireversibil, lasand aurul pur deja topit sa se scurga spre prelucrare. Forma tare a personei tale ,in urma actiunii Topitorului, este acum una fluida, lipsita de forta, de impotrivire, de incapatanare. Noua forma este deja pregatita, iar Tu curgi in ea umpland-o. Un proces crancen a scos la vedere o adevarat capodopera... Cel mai fin aur straluceste acum in lumina reflectoarelor expozitiei. Are Topitorul bijuterie pentru a expune! A meritat! Slefuita perfect, turnata dintr-o bucata, fara lipituri, fara zgarieturi Fiinta Ta straluceste... Te uiti la tot procesul productiei si recunosti si Tu impreuna cu cei ce te admira ca a meritat!  
                Nu mai conteaza temperaturile extreme prin care ai trecut. Si-au facut treaba. Inexistenta mizeriilor a dat mana libera Topitorului sa te modeleze dupa cum ti-era necesar. Nu bun, ci potrivit... Ceea ce a iesit din cuptor este exact ceea ce era nevoie pentru tine. Constinet de acest lucru zambesti si esti fericit pentru ceea ce ai devenit. Mana Lui s-a vazut inca o data. Ce sa mai, mana de artist!
                Aur pur, lucratura excelenta...inseamna ca valorezi enorm nu crezi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu