"Sa nu razi niciodata de visele cuiva.

Oamenii care nu au vise nu au prea multe."




marți, 22 februarie 2011

Cu mintea sau cu inima?

                Diferenta dintre minte si spirit poate fi privita ca pe zumzetul ce se aude in Tokyo intr’o ora de varf in antiteza cu varful Caraiman intro’o zi insorita. Mintea primeste miliarde de impulsuri neintrerupte. Ganduri, idei, pareri, trairi, actiuni, decizii, etc, etc...toate se desfasoara in minte. Aici nimic nu curge totul este ca o avlanasa. Este complicat sa ramai in picioare cand o avalansa vine peste tine... In interiorul fiecaruia este Fiinta sau inima. Ceea ce vine din El, Ceea Ce Este. Aici informatia curge lin, neintrerupt. Timpul si spatiul nu’si gasesc rostul aici. Totul este, nimic nu exista. Fluviul ce curge lin poate oferi surprize placute... Informatia vine direct de la Izvorul Infinit de accea calitatea nu poate fi pusa la indoiala. Ceea ce este esential in a primi informatia in acest loc, este linistea!
                Mintea viciaza deciziile. Mintea viciaza prieteniile. Mintea... Da, pot continua indeajuns incat sa umplu pereti intregi de neajunsuri oferite de ceea ce ne’a fost dat sa ne usureze existenta! Cand un angajat isi depaseste atributiile sunt sanse mari sa faca si greseli (spun greseli pentru a’mi pastra limbajul inteligibil, chiar daca stim ca nu exista gresit sau corect)...cam tot atatea sanse sunt si cand mintea isi depaseste atributiile. Aceasta este cu adevarat o decizie nefavorabila...
                Mintea nu cunoaste Dragostea...si asta ar cam trebui sa ne puna pe ganduri atunci cand o lasam sa ia decizii. Ceea ce altii au oferit mintii de’a lungul anilor aceea va si procesa. In acei parametri se va misca. Castigul indiferent cu ce mijloc este obtinut, este tot opera mintii... prieteniile false tot cu ajutorul mintii sunt cladite! Cand iti deschizi sufletul, iar Lumina ,ce este in fiecare din Infinit, incepe sa’si faca treaba, lacrimile nu ti se vor mai parea o slabiciune sau infrangerea un dezastru... Dumnezeirea din noi nu poate pierde, nu poate castiga, nu poate simti frica sau dezamagire. De singuratate nici nu se pune problema. Aici totul este foarte lin si limpede. Agitatia de afara nu poate afecta apele caldute si limpezi ale Tale. Deciziile aici sunt foarte clare...nu necesita zile insir de chin. Nu exista timp de aceea raspunsul vine instant. Trebuie doar tacere!
                Mintea sau inima? Intrebarea nu va mai conta cand experienta te va invata linistea Fiintei sau agitatia mintii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu