"Sa nu razi niciodata de visele cuiva.

Oamenii care nu au vise nu au prea multe."




luni, 7 februarie 2011

Unde este Dumnezeu in necazul meu?

                Apele involburate ale necazului impiedica mintea sa pastreze legatura directa cu divintatea ce este pretutindeni cat si in fiecare. Ochelarii de cal ai durerii nu vor lasa se se vada de fapt realitatea evenimentelor. Nu se vor putea releva atat motivele intamplarilor cat si urmarile sau rezultatele reale ale acestora. Ceea ce este esential, Puzzelul Divin, nu este luat in discutie. Piesa ce a mai conturat un pic viitoarea imagine a jocului, nu a creat un sentiment placut. Deoarece ne uitam la ea ca la o bucata de carton ciudat decupata... Nu vrem sa intelegem sau nu putem intelege piesa fara sa privim la imaginea finala ce se afla pe cutia puzzelului sau inauntrul ei. Rabdarea a fost intotdeauna cheia succesului in acest joc... mai mult ca indemanarea sau imaginatia.
                 Evenimentele ce se desfasoara in aceste clipe nu-s altceva decat mutari ale pieselor catre refacerea completa a Imaginii, TU! A imaginii divine ce esti cu adevarat. Inca nu stii asta si te chinuie sa gasesti piesele corespunzatoare. Aici intervine El. Te intrebai unde este El acum cand piesa asta neagra a aparut si nu stii unde sa o asezi... El a fost langa tine tot timpul. Ti-a oferit ajutorul si atunci cand nu l-ai cerut. Era langa tine cand piesele se potriveau perfect, extrem de repede si usor. Este si acum cand jocul este mai greu. Bucuria Lui pentru Joc nu a disparut..pentru ca El nu vede decat finalul. Vede rezultatul si stie ca va merita. Va fi unul dintre cele mai frumoase, complexe si interesante puzzeluri ce au fost vreodata!
                Inca te mai intrebi unde este El in necazul tau? Ridica putin privirea de la piesa ce nu-i gasesti locul si rostul. Uita-te in oglinda de pe peretele din fata ta. Il vezi pe Cel ce sta langa tine tinandu-te de dupa umar zambind? Este cel mai bun in puzzeluri. Nu greseste niciodata. Aici este, exact langa tine. Jucati impreuna jocul asta pana la sfarsit...pentru ca satisfactia va fi imensa iar cu asa ajutor cu siguranta iti mai fi cu mult mai usor in gasirea locului potrivit fiecarei piese. Zambesti deja? Sunt surprins si ma bucur impreuna cu tine. Ma bucur ca ti-a revenit zambetul. Ma bucur ca pacea si siguranta de a te juca reapare. Stiindu-L alaturi, jocul e mult mai usor. Secretul Lui ar fi sa joci „Jocul” cu bucuria unui copil dar cu intelepciunea unui batran. Atunci toate se vor aseza de la sine...  Piesele sunt pe masa. Bucura-te de ele impreuna cu El, stiind cu siguranta ca toate se pliaza perfect creandu-Te!
                El este acolo unde a fost mereu numai ca tu nu-L vedeai din cauza lacrimilor ce-ti incetosasera privirea...

Un comentariu:

  1. Dumnezeu de fapt este in acelasi loc si in necazuri, e in noi, doar ca speriati de exterior nu ne mai intoarcem in interior si percem doar ce mintea ne frunizeaza: nesiguranta, frica,indoiala. Dumnezeu ne vorbeste prin sentimente... Lumina! Bucurie! Dragoste!

    RăspundețiȘtergere