"Sa nu razi niciodata de visele cuiva.

Oamenii care nu au vise nu au prea multe."




joi, 27 ianuarie 2011

Asteptari pentru...nimic

                Logosul are o putere fantastica de a crea. El creeaza tot ceea ce noi experimentam. Prin cuvinte, ganduri si fapte omul isi creeaza pasii urmatori, potriviti pentru evolutia sa. Acest potrivit apare in cale, exact ca un obstacol aparut din ceata pe carosabilul ud. Inevitabil. 
                Ceata densa a existentei impinge persoana sa se bucure de „acum” si „aici”. Fiinta, mai evoluata decat partea materiala a persoanei, va stii mereu acest lucru, chiar insistand asupra lui. Exista si in situatia acesta soferi cu adevarat profesionisti ce au invatat ca doar inaintand prin ceata deasa vei ajunge la destinatie... Nu alergand, nu incercand sa pacalesti traficul, nu ignorand semnele de pe marginea drumului. Accidentele sunt inevitabile daca actionezi nepotrivit. Sfarsitul drumului nu se poate vedea si asta face cu adevarat interesant drumul. Stii doar ca vei ajunge la destinatie unde vei avea parte de o odihna pe masura. Cand? Nu stii...nu vezi. Nu stii ce se va intampla peste 5 km sau peste 50 de km. Stii doar ca aici si acum, conduci... Conduci fericit pentru ca o poti face. Pentru ca Soarele s-a ivit si privesti peisajul... Totul este superb! Te poti opri chiar sa admiri din cand in cand frumusetile. Zambesti de Dragostea ce este peste tot... Pornesti iar la drum bucurandu-te de peisaj. Nu-ti da voie parca sa te gandesti la „mai incolo”. Ce o sa fie peste ceva vreme nu conteaza. Stii ca drumul este cel potrivit si te va duce exact spre Destinatie. Drumul este cel potrivit, nu cel corect sau cel dorit de noi...
                Nu-ti faci griji. Nu-ti pui intrebari ce va urma pe drumul existentei tale. Esti calm ca un sofer de pe autobuz, trecut de prima tinerete. Linistit deschizi geamul lasand ca parfumul florilor de pe marginea drumului sa te imbie... Zambetul iti releva fericirea. Ochii iti sclipesc de bucurie. Este ceea ce ti-ai dorit mereu! Conduci incet. Nu te grabesti. Nu merita ratat niciun moment. Este prea frumos sa te gandesti la ce va urma. Stii ca ceea ce va veni va fi perfect pentru Tine. Te va perfectiona. Te va transforma intr-un sofer adevarat. Si asta te linisteste extrem.
Calm, linistit, bucuros, atent iti continui drumul. Nu te mai uiti in spate la drumul parcurs, nici inainte spre cel ce va veni. Zambesti si conduci...
                                Crezi ca tot ceea ce va veni peste tine este exact ceea ce ti-ai dorit?


2 comentarii:

  1. Asa-i ! Sa traim din plin clipa de ACUM si AICI, pentru ca doar astea exista cu adevarat, trecutul si viitorul pot exista doar in gandurile noastre... Bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dap asa este! Trecutul reprezinta doar amintiri iar viitorul doar ganduri.

    RăspundețiȘtergere