"Sa nu razi niciodata de visele cuiva.

Oamenii care nu au vise nu au prea multe."




duminică, 9 ianuarie 2011

Preludiul tacerii

    Se spune ca atunci cand taci vorbeste Divinul. Cand taci vorbeste de fapt tot ceea ce esti... simti Fiinta cum intra intr-o perfecta legatura cu trupul si mintea. Nu mai exista contradictii. Nu mai exista nimeni si nimic altceva in afara TA. Aici nu este loc de „a fost” sau „va fi”, prezentul, de altfel si singurul care chiar conteaza, guverneaza. Clipa guverneaza impreuna cu a fi. Esti doar TU in TOT. In tot ce simti, auzi, vezi, mirosi sau gusti identifici o parte din TINE. Zambesti... Zambesti cand vezi un cuplu sexagenar plimbandu-se agale pe aleile din apropierea parcului Herastrau pentru ca vezi devotament si dragoste ce rar intalnesti. Zambesti cand simti mirosul salcamului inflorit si parca ai vrea sa fi o simpla floare din zecile ce imbraca creanga plina de roua, doar sa exciti stimulii olfactivi ai trecatorului incruntat ce sigur nu are el timp pentru prostii de genu’. Zambesti cand auzi plansetul unui copil pentru ca stii ca si tu ai fost la fel, pentru ca Viata ce vibreaza in el va face UNA. Linistea si pacea sunt prezente, iar grijile nu-si fac vizuini in solul fertil al lui TU. Sentimentul de levitatie este unul placut, ce nu inspira teama de a nu da gres, de a nu face pasul gresit. Teama este pentru cei singuri! EU si TU suntem impreuna in TOT. Zambim, da, da chiar zambim pentru cate exista si ne exaltam cu adevarat pentru cate sunt.
      Cand taci, si asta e cu adevarat frumos, treci de la „a exista” la „a fi”. Banii, puterea, faima, sexul, invidiile nu mai sunt decat o gluma buna spusa intr-un moment total nepotrivit. Tacerea transforma materialul in mijloc nicidecum in scop! Oh, si cat de potrivit este materialul uzitat ca mijloc al evolutiei... Agitatia, haosul, disperarea cauta „salvarea” in material, scopul lor primordial fiind iluzia.
     Cufundarea lui TU in TOT se intampla cand este liniste. Cand tot ce reprezinti tu se confunda cu El... E o cufundare placuta, cu adevarat dulce! Ca si cum ai cufunda gogoasa fierbinte in marea de ciocolata din vasul de pe tejgheaua „Gogosii Infuriate” din Costinesti.
    Acesta e momentul in care Muzica Universului imbie tot ce insemni TU. Acesta este momentul Marelui Compozitor de a-si expuna in fata auditoriului Solfegiile Pacii Divine. E sublim...Taci si asculta...

Un comentariu:

  1. Bine ai venit in blogosfera! :D La cat mai multe postari si vizualizari! Esti printre favoritii mei!

    RăspundețiȘtergere